keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Keskiviikko 1.6.2016

Kello 7 hyppäsin pyörän selkään ja aloin polkea kohti Visamäkeä. Tämähän tuntuu jo melkein normaalilta(!) Aivan mahtava aurinkoinen aamu jälleen. Eilen tulikin pakosti välipäivä, kun piti tavaroiden takia liikkua autolla. Pulpahti mieleen, että tällä sähköpyörällä olisi hyvä vetää peräkärryä. Silloinhan tästä tulisi oiva perheen kakkosauto ;)

Alkumatkan ajoin sähköavustus HIGH-asetuksella, mutta sitten matkalla vaihdoin NORM-avustukselle. Eron kyllä huomasi. Selvästi enemmän joutui tekemään työtä kuin alkumatkasta. Pidin kuitenkin suht reipasta tahtia yllä. Alamäessä mittari näytti nopeushuipuksi yli 50 km/h. Tiiriöön saavuin 40 minuutissa.

Tiiriössä vaihdoin Puistonmäen puolelle moottoritietä ja ajelin hiekkapintaista pyörätietä keskustaan. Pyörätie mutkittelee moottoritien ja asuinalueen välisen puistoalueen keskellä. Mukava reitti! Sitten keskustan läpi ja Vanajan rantaa pitkin Visamäkeen.

Loppumatkasta muutamassa kohtaa ylämäissä nelosvaihteella ajaessani avustin alkoi pätkiä: avustusteho hävisi hetkeksi, mutta palasi silmänräpäyksessä takaisin. Mietin, missä vika. Perille päästyäni huomasin, että virta on lähes loppu. Akusta siis ;) Kivahan tuo, että avustin varottelee tuolla tavalla virran hupenemisesta. Akun latauksesta kannattaa huolehtia hyvin. Tästä fillarista kun kesken matkan virta loppuu niin sitten joutuukin kuski tositöihin.

Työpäivän jälkeen akku oli taas täynnä virtaa ja lähdin ajelemaan rantareittiä kohti kotia. Lämmintä oli edelleen! Poikkesin Parolan R-kiskalle hakemaan juotavaa. Sitten jatkoin taas Ihalemmintietä pitkin, ja edelleen hiekkateitä pitkin Leteensuon ja Heinun kautta kotiin.
 
Hämäläistä maalaismaisemaa.

Sähköpyörä innostaa poikkeamaan normireiteiltä: hyvä peli "lähimatkailuun". Ajokilsoja kertyi tänään 64. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti