maanantai 6. kesäkuuta 2016

Lauantai 4.6.2016

Laiskistaako sähköpyörä? Vai onko siitä peräti kuntoiluvälineeksi? Perehdytäänpä tähän - ajattelin - ja valitsin lauantain kuntolenkin välineeksi sähköpyörän. Lähdin liikkeelle klo 18 aikaan illalla melko tuuliseen keliin. Aurinko paisteli aluksi, mutta sitten se meni pilveen. Keli on helteiden jälkeen viilenemään päin. Heitin 47 kilometrin lenkin, johon mahtui noin 10 kilsan hiekkatieosuus.

Nykyisin kuntoiluni tuppaa olemaan säännöllisen epäsäännöllistä. Silloin, kun aikaa sattuu olemaan, jotakin kestävyyslajia on mukava harrastaa. Usein sitä kuitenkin sortuu liikkumaan nuoruusvuosia muistellen liian kovalla teholla. Lenkillä totesin, että sähköpyörällä on helppo pitää syketaso suunnitellusti matalalla - ja silti maisema muuttuu rivakkaa tahtia. Ei mene lenkki paikallaan junnaamiseksi. Osan lenkistä toki menin kovemmalla teholla. Tämäkin on sähköpyörällä helppoa joko lisäämällä vauhtia, keventämällä moottorin avustustehoa - tai kytkemällä koko avustuksen pois päältä. Sähköpyörä kulkee myös ilman sähköä - ja kyllä sykkeen saa nousemaan!

Pakko on jälleen kerran todeta, että kyllä oli nautinto painella hiekkatieosuus. Alamäkiosuudet uskalsi laskea kovempaa kuin omalla pyörälläni ja ylämäet "muuttuivat tasamaaksi". Suuren osan lenkistä poljin ajoittain melko navakkaan vastatuuleen. Jos olisin ollut omalla fillarillani liikkeellä, olisin ollut lenkiltä tultuani melkoisen väsynyt. Sähköpyörälenkki, muutoinkin fyysisesti touhukkaan päivän jälkeen, tuntui sopivalta. Kaloreita kului Polarin mukaan 946 kcal.

Tässä hankkeessa on tarkoitus testata sähköpyörää erityisesti työmatkavälineenä, mutta en malttanut olla testaamatta sitä myös kuntoiluvälineenä. En tiedä sitten, mitä hankeveturit ajattelevat, kun koekaniini testailee mitä sattuu. Vahvasti kuitenkin uskon, että sähköpyörä sopii myös kuntoiluun. Se ei laiskista, vaan päin vastoin on omiaan innostamaan pyöräilyyn. Ja tokihan se kunto kasvaa työmatkoillakin.

Tänään Hämeen Sanomat julkaisi näyttävän, aukeaman laajuisen jutun, jossa oli jälleen asiaa sähköpyöräilystä ja kahden sähköpyörämallin vertailu

Hämeen Sanomat 4.6.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti