perjantai 27. toukokuuta 2016

Keskiviikko 25.5.2016


Klo 6 herätys ja klo 7 pyörän selkään ja baanalle. Eipä ole viime vuosina tullut juuri aamulenkkejä tehtyä. Mitenköhän "kone" lähtee liikkeelle(?)

Aivan mahtavan aurinkoinen ja tyyni aamu! Loistava pyöräilykeli jälleen. Lämpötilakin jo yli 15 astetta ja aurinko lämmittää. Pyörä kulkee sähköavustettuna keveästi. Ajelen rauhallisesti 25 km/h nopeutta ja matka taittuu aivan huomaamatta. Ylämäet nousevat keveästi hymyssä suin. Ohitan Ihalemmen risteyksen nousussa heittämällä ankarasti puuskuttavan kanssapyöräilijän.  Alamäessä mittaan huippunopeudeksi 47 km/h.

Ajoasento tuntuu edelleen hyvältä. Polkeminen ei ole lainkaan vanhan mielikuvani mukaista runttaamista "mummofillarilla", vaan polkimia pystyy pyörittämään - vaikkei käytössä olekaan lukkopolkimia. Ehkäpä juuri tuo sähköavusteisuus aiheuttaa tämän tunteen.

Päätin kiertää Vanajan rantaa pitkin. Halusin vältellä liikennevalot - ja toisaalta halusin päästä testaamaan pyörää hiekkatiellä. Pyörä toimi hiekkatiellä moitteettomasti. Se oli selkeästi vakaampi ja paremmin hallittavissa kuin oma kapearenkainen asfalttipyöräni. Tulikin mieleeni, että tämä sähköpyörämalli olisi oiva peli pienipiirteisille hiekkateille, joissa on mäennyppylä mäennyppylän perään ja suorat täynnä nimismiehen kiharaa.

Toisen testimatkan pituudeksi kertyi 27,6 km. Matka meni yllättävän nopean tuntuisesti. Työpäivä alkoi hyvällä fiiliksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti